Keluarga Tersayang

Keluarga Tersayang

KESAYANGANS

IKLAN

Rabu, 1 Mei 2013

Cucur pisang @ cekodok

Assalamualaikum.

Sayangkan baki pisang yang lebam tak dimakan anak2, ku jadikan cucur untuk sarapan. Senang, mudah, sedap. InsyaAllah.
Bahan-bahan

3 biji pisang (dilecek)
3 sudu besar tepung gandum
1 sudu teh garam
1 sudu makan gula

Minyak untuk menggoreng

Cara membuat

1. Sebatikan semua bahan.
2. Jemput adunan dengan jari dan masukkan ke dalam minyak yang telah dipanaskan.
3. Balik-balikkan cucur dan goreng selama 4-5 minit.
4. Angkat dan toskan minyak.
5. Sedia dihidangkan.

Selamat mencuba. Resepi senang pun nak share. Hihi. Manalah tau ada yang tak tau kan.

Sampai jumpa.

Assalamualaikum.

Tiada ulasan:

Blog Pertama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails