Keluarga Tersayang

Keluarga Tersayang

KESAYANGANS

IKLAN

Isnin, 28 April 2014

Bubur Keledek & Sagu @ Pengat Keledek Sagu

Bahan2

3 biji keledek merah
2 biji ubi jepun

(Kedua2 bahan ini dibuang kulit dan dipotong dadu)

400ml santan
200ml air
1 sudu teh garam halus
1 senduk gula pasir
1 biji gula melaka (saiz kecil) - dihancurkan
Dua helai daun pandan - disimpulkan
1 sudu besar biji sagu - dibasuh dan ketepikan

Cara
1. Masukkan semua bahan kecuali sagu ke dalam periuk. Didihkan.
2. Apabila mendidih kecilkan api dan masukkan sagu.
3. Kacau sekejap2. Jika kuah memekat bolehlah ditambah secawan air. Pastikan mendidih dahulu barulah ditutupkan api.
4. Sedia dihidangkan.

3 ulasan:

Makcik Anak 3 berkata...

pandan tu sekadar hiasan je ek..heee

Unknown berkata...

Resepi

Unknown berkata...

Berapa org boleh mkn?

Blog Pertama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails