Bahan
1 keping isi ikan tenggiri (dibersihkan)
2 batang serai*
3 biji bawang merah*
3 ulas bawang putih*
4 helai daun pandan
Secubit garam
Cara
1. Lumurkan garam pada ikan. Ketepikan.
2. Tumbuk bahan bertanda *.
3. Susunkan daun pandan bersebelahan satu sama lain.
4. Letakkan bahan yang ditumbuk pada sebelah bahagian ikan. Letakkan bahagian tersebut di atas daun pandan. (terbalikkan)
5. Letakkan baki bahan tumbuk di atas sebelah lagi bahagian ikan.
6. Lilitkan daun pandan dengan kemas. (saya lilit secara bersilang)
7. Masukkan dalam pemanggang ajaib. Bakar selama 15 minit.
8. Terbalikkan pemanggang ajain dan bakar selama 15 minit lagi.
9. Sedia dimakan bersama nasi panas.
2 ulasan:
sangat enak tau..menu org dlm pantang nie.....
Tulah. Bimbang tak kurus je ni. Hihi. Almaklum masak sendiri. Mesti yg enak2.
Catat Ulasan