Keluarga Tersayang

Keluarga Tersayang

KESAYANGANS

IKLAN

Selasa, 28 Disember 2010

@ RumahMak

Hai... lama rasa tak update. Makin malas pulak sekarang nih.

Hmmm... 2 minggu lepas, masa aku menjalankan rutin balik umah mak, tetiba aku perasan macam ada pesta kat ujung jalan umah mak...

Rupa2nya ada kenduri 2 pupu aku da. Padahal aku dah dapat kad. Lupa da. Sib baik balik umah mak, kan? Kalau tak, tak g la. hehe...

So kat umah mak memang penuh dengan cucu2 dia. 5 anak mak balik. 2 lagi takde. Ceton g bercuti, adik aku Azah pulak tak sihat.

Meriah betul kat umah mak. Cucu sulong takde sebab masih SPM waktu tuh. Ada cucu kedua inilah harapan.

Meet Asri. Rajin budak ni, baru form 2.
Sedara mara datang jengok mak, dialah jadi pelayan. Buatkan air bagai... Thanks arrr Asrimon...haha... nama manja masa kecik2 tu.

Then dah ramai2 tu seronok la makan aiskrim. Ni adik2 Asri kecuali yang baju merah tu anak Abang Adi...
happening giler ngan depa nih....
ada je idea nak buat keje.... fening kepala mandak tau....

Anak2 aku mengikut jelah yang besar2... tapi biasanya jadi mangsa buli je...nasib la, kecik kan????
Ni pakcik Kassim...
datang sembang hal bertunang anak dia yang akan datang tapi dah lepas jugak. Anak dia bertunang krismas lepas.... Comei je bakal menantu dia tu....

Haaa.... inilah penyakit cucu2 mak kalau datang umah Tok. Memang geng ngan adik bongsu aku, Amat. Banyak sangat benda kegemaran kanak2 kat umah mak.
Fatin n Rafiq tak pandai pon nak main, tapi ada abang kakak melayan... bagi duduk atas pangku....

Jeles tau, aku dulu mana ada semua ni. Untung anak2 zaman sekarang. Adik aku dulu pun aku ingat aku siap tali pinggangkan sebab g curi2 main game.

Sekarang dia dah keje, ada duit sendiri, beli sendiri semua apa yang dia tak dapat dulu. Tu yang penuh sebilik dengan buku. Buku komik pulak tuh....

Oklah yer. Nak g skul la kejap. Nak hias kelas. Jumaat bebudak dah naik kelas. Jumpa lagi nanti. Bubye!

Wassalam.

2 ulasan:

Ameera berkata...

Gua Demam teruk la 2 weeks ago.. smpai skrg batuk & sakit2 badan. CUti2 malaysia postpone to CNY :((

Aidafidah berkata...

Oh ye ke..... rupanya sama ngan Azah. GWS kak!

Blog Pertama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails