Keluarga Tersayang

Keluarga Tersayang

KESAYANGANS

IKLAN

Khamis, 4 Februari 2010

Bon Voyage, Acik!

Hari ni Acik akan terbang ke Perth, Australia kerana terpaksa bertugas. Alhamdulillah ada rezeki kamu nak ke luar negara dik. Walau pun berseorangan dan bukan bersama insan tersayang, anggaplah ini sebagai pembuka rezeki untuk kamu. Mungkin selepas ini kamu akan dapat peluang-peluang yang lebih mengancam siapalah yang tahu.
.
Balik dari skul semalam, aku ajak KRZ g beli barang umah. Tengah2 dok pilih barang, nampak la pek perencah masakan segera lantas teringat kat Acik.
.
Terus aku telefon dia dan bertanya, katanya semua dah dibeli. Acik terus ajak aku ngan KRZ g umah dia.
.
Sampai umah sewa Acik, aku nampak Acik sedang lipat2 baju dan terdengar Kodai kompelin, baju banyak dan tak muat beg. Aku ngan KRZ tengok saja sambil mulut tak henti2 menguyah hidangan dan minum air coke. Sesudah makan, aku mintak KRZ ajar Kodai bagaimana nak lipatan baju kerana KRZ sangat biasa nak menjimatkan ruang bila packing baju.
.
Dan berjaya akhirnya. Siap boleh isi makanan lagik.
.
Oh, Kodai bukan keseorangan, beliau ditemani oleh Fie. Nanti idak la korang kata mereka berkhalwat sebelum ketibaan kami. Kemudian masuk waktu mahgrib, kami balik dan g menjemput anak2 dulu untuk keluar makan2 bersama2.
.
We decided nak makan western di Chief Tomyam. Aku sekeluarga sampai jer nampak Acik, Dai sama Fie dah menunggu. Terus la oder kan.
Makanan sampai makan time la.... sampai macam nak tercekik kamu suap Acik wahai Dai....
"Saya bukan artis",kata Fie. haha! Manje2 puas2!Fatin pown tumpang manja... Rafiq yang amik ni....
Lepas makan lepak2 sekjap sembang2 sambil tengok gelagat anak2. Kemudian terus Acik sama Dai sama Fie gerak ke Shah Alam.... Semoga kamu selamat sampoai dik. Jaga diri tau.... Bye !

2 ulasan:

zan-xray berkata...

Selalu gak baca2 entry ko dengan kawan2 ko ni Fida , sampai tau2 perkembangan si Acik ni dari entry blog ko ni
moga semuanya berjalan lancar kat negara orang.

Acik Lana berkata...

terima kasih kak..wahhh rindu tak tertanggung nie..huhu.cameron hope akak ada la kan..

encik zAN,- Terimassss... ;P

Blog Pertama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails