Keluarga Tersayang

Keluarga Tersayang

KESAYANGANS

IKLAN

Selasa, 20 Julai 2010

Maklum Balas.....

Salam. Hai, tetiba panas jer blog aku yang dah lama suam-suam kuku. Maaflah entry mari berhemah tu tak sempurna. Aku ada kelas, maka tak sempat nak buat moral of the story. Inilah blog aku yang aku terbuat kerana seorang rakan yang rajin blogging.

Hai, kisah SS dengan M agak panas kat sini, walau sebenarnya kat skul, org buat tak tahu jer. Kepada SS, aku tak pernah dengki dengan ko dari apa segi pun. Kalau kata ko berjauhan dengan suami, aku paham sangat.

Aku pon dua tahun berjauhan dengan suami aku. Aku kat Johor, dia kat sini. Aku tahu sakitnya menanggung macam mana. Terus terang SS, aku tak tahu ko sakit. Kenapa ko tak cakap elok2 bagitau.

Aku bagitau org lain apa yang terjadi sekadar nak berkongsi bukan nak burukkan dia. Lagi pun kawan2 aku dah kenal aku.

Aku ni sebenarnya tak sekeras mana. In fact aku ni kuat nangis.... Cewek gak... selalu pura2 kebal jer...Aku dah lima tahun kat skul ni. Bukan baru sehari dua. Aku ni banyak komitmen, aku tak larat nak tanggung semua.

Bila balik umah, hal sekolah memang tinggal kat sekolah. Luar sekolah, aku juga student dan dah tentu surirumah.

Sama jer macam org lain, semua ada tanggungjawab masing2. Aku ada saksi yang aku cakap elok2 dengan SS pagi semalam. Tangan aku sentiasa kat sisi.

Bukan niat nak bergaduh, sekadar nak tegur. Tu lah masyarakat kita sekarang. Bila terjadi apa2, salah menyalah. Bila ada yang tak betul, kita tak boleh nak tegur, harus berdiam diri mengelak bermasam muka.

Ini blog aku, suka hati aku nak tulis apa. Korang tak suka, blah jangan baca. Aku tak suruh pon. Tak sangka blog ni pon ada lalat. Rupanya lalat ni ada kat mana2 yer. Haih...kesianlah ko lalat, ke mana2 pon orang benci.

2 ulasan:

Ilriady Al-Kalantani berkata...

saya saksikan kes ni semalam.
tiada isu pun, cuma yg ditegur tu spatutnya pikirlah dlu nak respon balik. caranya memang kasar...apth lg org bru sepertinya...

btw sy suka cara akak, hemah
hemah: tepat pada kes, masa, isu, tempat n cara

Aidafidah berkata...

Thanks Adi. I am speechless.

Blog Pertama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails