Keluarga Tersayang

Keluarga Tersayang

KESAYANGANS

IKLAN

Isnin, 28 Jun 2010

Fesyen apa nih?

Lihatlah.... Fesyen rambut lagi terkini...
jambul yang seciput dah abis.... ko gunting aku gunting...
by Fatin KRZ dan Rafiq KRZ... haha...

Yang ini aku dah trim baki jambol...
dan akhir sekali marilah mengenang kembali Fatin
suatu ketika dulu yang berjaya
tobekkan rambut sendiri jugak.... dulu aku rasa hodoh je fesyen nih,
ni tetiba macam agak kiut jugak...
sebab Patin masih innocent time nih...
Pakai diapers pon....
haha...
bye!

Kalau rajin nak baca entri Fatin tobek rambut ada kat sini...
1. Tobek
2. Tobek 2

Si Gonjeng!

Salam buat semua. Apa khabar anda hari ni? Aku tengah semangat... semangat sikit dari minggu sebelumnya lah... takdelah semangat giler2 punya....

Hmmm.... nak tanya, penah tengok budak botak ni????

Si gonjeng kata KRZ......
Fesyen rambut baru tapi ada lagi terbaru takleh update, gambar dalam phone. Later je la aku post. Haha... yang latest tu sytle ko gunting aku gunting namanya....

Ini wajah Rafiq sebelum, anak bujang aku banyak ngikut aku bab rambut... lebat, keras, lurus, kejung.... haha... Tapi walau apa pun.... APIK BERY GOOD... kan apik???

Bye!

Rabu, 16 Jun 2010

TAG 4 - dari Suejoshua

HOME MADE TAU FU FAH by KRZ
Saja tepek gambar ni, pomot sikit

Ekceli macam sama dengan tag yang Ateefa bagi. Tapi kali ni aku buat juga khas untuk yang rajin masok dapor kan... walau aku tak rajin masak cuma rajin makan je...haha....

1- Jutaan terima kasih buat Sue dari http://suejoshua.blogspot.com/ kerana ingat kat aku. Kalau kita dah kena tag, maksudnya orang tu ingat kat kita la kan..Really appreciate it....

2- Disini aku juga turut TAG kepada

Acik Lana
Khaty
Ayiez
Cikgu Ilah

Dan pada sesiapa yang rajin nak buat TAG ni sudi-sudikanlah yer..
Silalah buat sendiri pastuh tag orang lain, bukan susah.

3- 7 perkara mengenai aku:

1- Aku seorang yang serius kalau org tak kenal
2- Suka menulis (tapi cam lama dah tak asah pensil)
3- Suka memasak (suka jer nak cuba resipi baru)
4- Suka bagi orang makan (rasa bahagia camana ntah...)
5- Suka bersantai bersama keluarga...
6- Suka mengajar supaya ilmu yang di ajar tu berguna pada murid aku nanti
7- Seorang yang gila2 jugak!

Penghujung TAG kali ni dengan pantun dua kerat

''Terima Kasih Daun Keladi, Lain kali tag la lagi''




TAG 3 - Aku di hari tua...

Hai hai hai... tag kali ni amik masa sikit pasal lama nak membuat mana nak crop gambar dulu kan...

Anyway thanks to Acik Lana kerana sudi create tag ni. Pada yang ada nama kat bawah, apa kata korang pulak cuba buat kan...saja nak tengok muka korang bila tua nanti.... klik sini ok....MUKA KO WAKTU TUA.

1. Khaty
2. Lily
3. Ateefa
4. Cikgu Ilah

So punny la tengok gambar2 yang dituakan.... yang paling aku tak tahan adalah hidung aku bila tua nanti jadi mancung...... Gambar yang ini macam tak banyak sangat beza, hmmm adakah aku awet muda atau muka aku sekarang dah tua??? Gambar ni pulak, nampak sangat bohong pasal hilang taik lalat aku.. mana boleh weh...trade mark tuh....Bosan arrr buat gambar sendirik...
Jop tengok muka KRZ pulak....
yang ini versi gemuk... dan ini versi lagi tua kot.... paling tak tahan tang hidong tu, apesal makin mancung??? Aduyai...
Jumpa lagi nanti... Bye!

TAG 2


Again, from Ateefa. Thanks arr..... cikgu cuba yang terbaik untuk menjawabnya... haha...

A)People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 6 people to do this quiz.
C) Continue this game by tagging 6 other people


my tagged 6::
Acik
Sue Joshua
Ayie
Zan X-ray
Lily
Wida

1.What have you been doing recently?
wash dishes

2.Do you ever turn your cell phone off?
tak mungkin tak pernah

3.What happened at 10am today?
siap masak Nasi Lemak

4.When did you last cry?
lama dah...sampai tak ingat bila

5.Believe in fate/destiny?
Iya, tapi kita sebenarnya yang mencorakkan takdir dan perjalanan hidup...

6.What do you want in your life now?
healthy and wealthy - duit banyak badan sakit pon tak guna jugak...

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
Umbrella

8.What's your favourite thing to do on the bed?
Tido la...

9.What bottoms are you wearing now?
Kain batik kira bottoms ke? Haha

10.What's the nicest things in your inbox?
Msg mengingatkan tentang mak... thanks pada yang sent

11.Do you tend to make the relationship complicated?
Not at all, as simple as 'it' can...

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
Nope, everything on me is mine.

13.What was the last movie you caught?
Shrek 4

14.What are you proud of?
My mother.

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
movie jom !

16.What was the last song you sang out loud?
Kemesraan - Lagu perpisahan di Indonesia...nangis babe!

17.Do you have any nicknames?
Ada jugak 3 atau 4

18.What does the newest text say and from who?
Watch FIFA World Cup 2010 online for FREE! Catch all 64 matches LIVE & replays. Register at www.maxis.com.my/FIFAworldcup today - from MAXIS la....

19.What time did you go to bed last night?
3.30 am, fenat!

20.Are you currently happy?
Not really, but still ok....

21.Who gives you the best advise?
My husband a.k.a KRZ

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
Nope, never actually!

23.Who did you talk on the phone last night?
No one - bila dekat dengan KRZ, phone tak berfungsi selalunya...

24.Is something bugging you now?
Ya, tapi off record. :P

25.Who was the last person to make you laugh?
Anak2...macam2 perangai!

TAG 1

Punyalah lama aku biarkan blog sepi, apa nak buat.... malas sebenarnya, sampai aku dah 4 kali kena tag... haha..

maka hari ni aku rajinkan diri buat tag-tag tersebut. Tag pertama dari anak murid aku daa... si Ateefa yang chumel...

1.Thank and link the person that tagged you
Terima kasih Cik Ateefa, ni memang membantu di saat ketandusan idea...

2.Tag 10 bloggers you've recently discovered and think fantastic

Dah tentu yang ada dalam bloglist aku la.... tak caya, g la jengah...

3. Contact that blogs and let them know they've been tagged

Tak mau kot, malasss.... masih mood cutie....

4. State 7 things bout yourself

- saya tinggi

- saya besar

- saya suka kucing

- saya suka jalan jalan

- saya suka window shopping

- saya suka berniaga

- saya sayang orang yang sayang saya


YEAYY!!! Dah siap!!!

Jumpa lagi nanti...

Bubye!

Isnin, 14 Jun 2010

Makan Pizza...

Ahad malam, kami otw ke Cucur Corner, sebelum sampai traffic light musibah depan ITM tu, Patin g tau KRZ, "Ayah, Patin nak pizza!".

Maka KRZ pon singgah la beli pizza. Sebab dah kol 10.30, no more dining in... take away saja.

Jadi KRZ beli sekeping sebagai ayat bodek Patin yang ditinggalkan waktu beliau g camping 2 hari sebelum tu....

Ni sambil menunggu.... Ni gambar anak2...dan akhirnya makan di Cucur Corner.....
Jumpa lagi....
Wassalam...


Hantuuu...

Anak2 aku entah belajar dari sapa ntah pandai sangat
tarik2 pipi buat muka hantu...

Pada yang mengajar tak usah mengaku yer... haha

Jom tengok Rapiq buat...
ni sebelum, ni selepas..horrorrr!!!

Kawin Kawin

Bunyi macam main kawin2 waktu kecik2 pulak. Main masak2 bagai. Zaman kanak2 penuh kretip, no wonder anak2 terlebih kretip.

Hehe.... Ni kawin betul2 la.

Hari Ahad, ajak KRZ g kenduri kawen adik Ila, org kuat pejabat skul aku. Tahniah La, sampai jugak jodoh kamu ngan jejaka idamanmu... haha...

KRZ seperti biasa, jadi drebar kesayangan... haha... Apiki dodo.... Sampai2 ada jumpa dua orang rakan dari skul tapi depa otw balik dah.

Jadi terus serbu nasi minyak pengantin.... Pastuh pengantin paksa2 suruh makan... Dan sebab cuaca yang terlalu panas, Apik mintak suruh bukakkan baju beliau... Dan ini muka aku..... Thanks ar KRZ sebab sudi amek gambar aku walau pun candid.... Kami sudah makan awal, baru kawan aku si Podjie ni sampai.... teman la dia makan jap, kan... katanya malu makan sorang.... Dan sebelum balik wajib posing dengan pantin kat pelamin... semoga berbahagia selalu dan pesan aku pada Ila, semoga tabah hati....

Blog Pertama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails