Keluarga Tersayang

Keluarga Tersayang

KESAYANGANS

IKLAN

Isnin, 31 Mei 2010

Last Day @ Jogjakarta

Hmmm...sori la pasal lewat publish cerita hari last nih.
Dah sampai umah ni malas banyak... hehehe...

Cerita hari terakhir bermula dengan bersarapan beramai2
dengan rakan2 buat kali terakhir
sebelum aku kembali ke Malaysia... Happy dan ceria jer masing2...Kemudian, semua pakat p bilik aku
dok melepak nak amik itu ini la dari laptop aku. Ada yang kesedihan..ada yang ceria2 pasal depa pun nak balik jumpa yang tersayang jugak kan....

Ohoo...yang sedeh ini Pak Baryadi, datang ke bilik aku nangis2 mintak ampun maaf
dan ucap terima kasih. Sedeh wooo....
Kami panggil dia papa kerana katanya kami sebaya ank2 dia jer...
owh...papa suaramu sungguh menawan bila karaoke...haha...tetiba..
karaoke dalam bas yer, beliau peminat Broery....

Tibalah masa untuk meninggalkan teman2..sedeh tau masa ni pasal tak sempat nak babai2 pasal
drebar nak cepat pekejadah tak tau... dan kemudian sampai airport aku ditinggalkan tercengang2
dengan troli man yang budus jugak!
Seb baik tak lama lepas tu kengkawan aku sampai...lega sangat...

walau sebenarnya sedih sebab nanti nak tinggalkan depa jugak...huhu...
pastuh salan info gmana ntah aku disuruh g ke imegresen kat luar airpot..
seb baik kawan2 sanggup temankan,
berjalanlah kami berbondong-bondong macam pendatang..haha..memang pendatang pun..hehe...

Rupa2nya imegresen kat luar tutop dan dengan amarah
kami kembali ke airport.

Tapi tak lama lepas tu hati aku sikit sejuk
sebab dapat capture gambar ni.... Last posing sebelum aku masuk ke ruang menunggu....Ruang menunggu yang betul2 dihadapan tempat kapal terbang..haha.. kecik jer airport sini.....
Aku kat seat aku... Jogja dari atas.... Dan guess what?
Ada pramugari cantik ... walau pun hitam tapi tetap manis...
dan hidungmu menawan kalbu....

dan ada seorang pramugara KACAKKK!!!!
I was like....owh!~~ Pengsan bila dia paksa2 aku minum orange jus....
Sampai 2 cawan aku bedal kerana tak mampu nak menolaknya...
Ecehceh...salahkan pramugara padahall
jakun nak minum...miahaha! Pramugara kacak tersebut juga telah menghulurkan
lunch box kepada aku dan
sangat suka pasal ada sayur dan ikan asam pedas yang super lazat... yang lain2 aku bawak balik bagi anak2 aku...still on DIET!!!!!

Selesai makan, ada lagi sejam sebelum sampai
dapatlah aku menikmati pemandangan... dan bila sampai terasa sangat canggih KLIA
tak payah bertangga-tangga bagai, terus sampai jer...GOOD JOB!!! Haha!

Alhamdulillah, akhirnya sampai jugak aku ke tanah air yang kucinta....
hehe.... Jumpa lagi nanti...
Wassalam.

p/s: Lupa nak citer pramugara kacak tu tegur
aku sebelum turun bertanyakan kamera aku
Him ="500D ker?"
Aku = "taklah 1000D jer"...
Him = "oklah tu..." sambil senyum...
dan terdengar cik pramugari berdehem
Aku = wahhhhh!!!!(dalam hati!)


1 ulasan:

zan-xray berkata...

baca entry ko ni aku pun terasa sedih gak la. ye la sebulan bersama kawan2 kan.pastu berpisah jauh2 lak.
teringat masa gi kursus Etems hehe.

oww comelnya pramugari dan encem sungguh pramugara tu. Bila la deng nak naik kapal terbang ni

Blog Pertama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails